De roep van het land

De vader van Florence Giornal realiseert in 1999 een droom met de koop van twee percelen wijngaard. Eén in de Côtes du Rhône en één in Châteauneuf du Pape. Na een studie scheikunde en een baan in de farmaceutische industrie keert Florence met haar man Thomas in 2019 terug naar haar geboortestreek. De roep van het land is zo sterk dat ze besluit om naar het familiedomein terug te komen en het verder te ontwikkelen.

La Durbane was in het verleden aan aanlegplek voor schippers die over de Rhône voeren. Momenteel is het domein 14,5 hectares groot waarvan 7,5 ha Châteauneuf du Pape, 3,5 ha Côtes du Rhône en 3,5 ha Vin de France. De oudste wijnstokken zijn geplant in 1953.

Begaan als ze zijn met hun bodem, planten en het milieu in het algemeen ligt het voor de hand dat ze vanaf het begin biologisch werken. In 2023 volgt de officiële certificering. En ze willen meer, zoals onder andere het aanplanten van plaatselijke boomsoorten en bloemen tussen de percelen om biodiversiteit te bevorderen, het verminderen van CO2 uitstoot en het gebruik van composteerbare verpakking. 

Florence en Thomas hebben de ambitie wijnen te maken die elegant, subtiel en verteerbaar zijn. Wat ons betreft slagen ze hier al met vlag en wimpel voor met hun wijnen uit 2019 en 2020. Dat belooft wat voor de toekomst!

https://ladurbane.fr/