150 jaar ervaring met wijn maken

Het domein van Maria Pia en Silvio Anichini en haar vader Giovanni Passaponti ligt op weg van Florence naar Siena. In Barberino Val d’Elsa en Certaldo. Het wijnmaken zit al 150 jaar in de familie. Sinds 1979 werkt Giovanni Passaponti biologisch, met certificering vanaf eind jaren 80. De wijngaarden van La Fraschetta nemen ze in 2009 over. In totaal bestaat het domein uit 28 hectare waarvan 13 hectare wijngaarden. Op 8 hectare staan 200 olijfbomen, hiervan maken ze olijfolie.

Image
Maria Pia en haar vader samen met Silvio Anichini

 

Chianti die past...

We zijn al een hele tijd op zoek naar Chianti die bij ons past. In het voorjaar van 2021 hebben we ‘op afstand’ kennis gemaakt en ontdekt dat de familie leeft voor en in de wijngaarden. Biologisch is hier logisch, een manier van leven die ze dagelijks toepassen. Die 'gewoonte' draagt bij aan de puurheid van het fruit in hun wijnen. Ze zijn trots op het resultaat dat in de fles zit. Ons spreekt de kwaliteit zeer aan en de wijnen hebben ook nog eens een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit. 

Je begrijpt, we zijn heel blij met deze vondst!