Familiedomein in het hart van Chablis

Ondanks een vader als wijnboer in Chablis was Philippe Goulley niettemin een relatieve buitenstaander toen hij in 1991 in de wijnbouw stapte. Dat gaf hem de mogelijkheid zijn eigen weg te gaan. De wijngaarden van zijn vader zijn inmiddels in zijn handen overgegaan en worden op dezelfde natuurlijke manier bewerkt. 

Philippe gelooft dat ondanks alle risico’s in dit noordelijk gelegen gebied biologisch werken de enige wijze is om het bijzondere terroir van de wijngaarden van Chablis in de wijn te kunnen uitdrukken. Alleen zo kan hij levendige en expressieve bodems realiseren. Hij staat daar al heel lang behoorlijk alleen in, hoewel schoorvoetend ook anderen in Chablis natuurlijk werken hebben ontdekken.

Chablis van weleer

Zijn wijnen zijn van een uitstekende kwaliteit en worden -ook in het buitenland en met name Engeland- breed gewaardeerd. Philippe heeft daarom nauwelijks voorraad. Desalniettemin is hij een bescheiden, rustige man. Gevraagd naar het waarom van hun succes zegt hij: 'Als onze wijnen een goede reputatie hebben verworven, is het vooral dankzij hun mineraliteit, hun zuiverheid en hun levendigheid. Zoals de echte Chablis van weleer.' 

De temperatuurstijging stelt Chablis en dus ook Philippe voor uitdagingen. De druiven lopen vroeger uit en de planten lopen daarom nog groter risico dan vroeger op beschadiging door nachtvorst. Tegelijk rijpen de druiven eerder en verschuift t oogsten naar voren. De kunst is met rijpe druiven toch de Chablis-stijl te behouden. Naar ons idee slaagt Philippe daar in.

Zijn domein Simone Tremblay is vernoemd naar zijn oma en heeft wijngaarden in de 1er cru appellations Fourchaume, Montmains en Mont de Milieu en uiteraard in Chablis en Petit Chablis. Het zijn lang talmende wijnen met onmiskenbaar de kenmerken van Chablis. Warm aanbevolen.