Een verborgen 'coin'

In een verborgen ‘coin’ in België ligt de boerderij van Nicolas Goffin. Net achter Luik, twee fikse steenworpen van Maastricht. Sinds 1970 verbouwt de familie op 110 hectare appels, peren, asperges en uniek: witte kersen. Na enkele experimenten beplant Nicolas in 2015 een serieus oppervlak met wijnstokken en investeert hij in een wijnkelder. De wijngaard beslaat nu 7,5 hectare, een groot gedeelte daarvan is bestemd voor mousserende wijn.

Uitstekend rood

Nicolas verdiept zich serieus en met veel enthousiasme in het wijnmaakproces. Hij doet intuïtief een aantal dingen goed en maakt gebruik van de kennis van adviseurs uit Champagne -voor mousserend- en van internationale stagiaires die hij in huis haalt om mee te werken.

We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de rode wijnen. Een uitstekende regent (limited edition) en twee pinot noirs waarvan één met barriques. Pure pinot expressie, sappig, fruitvol en met lengte. Een zeer knappe prestatie, omdat het in onze regio niet eenvoudig is om rijpe gezonde rode druiven te oogsten. We zijn benieuwd naar de veelbelovende toekomst.

Wijnen

Image