Terroir wijnen van kleine wijngaardjes

Midden jaren ’90 besluiten Antonio Ribeiro en Sara Dionísio hun werkleven in Lissabon achter zich te laten en terug te keren naar de geboortestreek van Antonio. Daar in het hart van de Dão in centraal Portugal heeft zijn vader een wijndomein. Ze nemen de wijngaarden over en starten Casa de Mouraz. Hun gedrevenheid, passie en vakmanschap zorgen ervoor dat hun wijnen al vrij snel internationaal bekend worden. Sinds 1997 werken ze biologisch gecertificeerd en vanaf 2006 biodynamisch.

Hun ambitie reikt verder. In 2009 kopen Antonio en Sara ook wijngaarden in Vinho Verde, Douro en Alentejo. Ze noemen dit het ALR project (Antonio Lopes Ribeiro). Het beheer gaat in hun besteden ze uit aan lokale wijnmakers die volgens hun aanwijzingen biodynamisch werken. De oogst en het wijnmaken doen ze zelf.

Wij hebben voor drie wijngaardjes gekozen, twee in Vinho Verde met frisse, minerale witte wijnen en een fijne evenwichtige rode in de Douro. Laat je meevoeren door de puurheid van de druif en de expressie van het terroir waar ze vandaan komen.