Familiebedrijf in de Mâconnais

Overgrootvader Jean Renaud vestigt zich in 1927 in Pouilly waar hij samen met zijn vrouw als deelpachter werkt. In 1998 kunnen kleinzoon Pascal en zijn vrouw Mireille het landgoed kopen. Sindsdien is het domein in het bezit van familie Renaud. Inmiddels werken hun kinderen Guillaume en Amandine ook volop mee. Guillaume is verantwoordelijk voor de wijnen en als een echt familiebedrijf werkt ook iedereen op het land en in de kelder.

Het domein beslaat nu ongeveer 15 hectare in de dorpen Ouilly Solutré en Davayé. In de loop der jaren heeft de familie het domein verder ontwikkeld en uitgebreid door andere appellations zoals Mâcon Solutré en Saint Véran en Poully-Fuisé aan te kopen. Daardoor zijn ook de gebouwen en kelders steeds meer aangebouwd en uitgebreid tot zo'n zeven verschillende kelders. 

In de nieuwe kelder werken ze voornamelijk met roestvrij staal en grote Duitse foudres. Dit wordt gedaan om de helderheid en frisheid van het fruit en de zuiverheid van expressie van het terroir te behouden en de typiciteit van Bourgogne uit te kunnen drukken. 

Hoewel de familie met beide benen op de grond -en in de wijngaard- staat merk je tussendoor dat ze trots zijn op de 4 verschillende Premier Crus in Poully Fuissé. Deze spiksplinternieuwe appellation geeft nieuwe schwung aan dit prachtige wijngebied.