In de binnenlanden van Portugal

In 2006 zijn Fernanda en Jorge gestart met hun ‘project’. De 6 hectaren wijngaarden liggen op de heuvels bij Estremoz, in Alentejo in het binnenland van Portugal, ter hoogte van Lissabon. De regio Alentejo is één van de belangrijkste wijnregio's van Portugal. Fernanda en Jorge zijn bewust pioniers in het gecertificeerd biologisch werken. De wijnen zijn bio en vegan gecertificeerd.

De Talha

Ze hebben als doel het terroir te laten spreken en zijn gepassioneerd over hun specialiteit: de Talha. Dat is een aardewerk kruik, een amfoor. Daarin laten ze de rode wijn met steeltjes en schilletjes vergisten en verder rijpen. Verplicht voor een Talha-wijn is rijping van de wijn tot medio november. Zij houden de wijn tot in december in de kruik.

Voor de grootste Talha hebben ze om de wijn te bewerken een ladder nodig: er gaan wel zo’n 5000 liter in één kruik! Ze hebben verschillende exemplaren en vullen die nog steeds aan met authentieke vondsten.

In de wijngaarden staan drie rode druivensoorten aangeplant die in alle wijnen voorkomen: Aragonez, Alfrocheiro en Trincadeira. Elke rode wijn wordt steeds door een andere druivensoort gedomineerd.

Image