Bijzonder Raar !

Wijngaard Raarberg in Meerssen is gespecialiseerd in de productie van mousserende wijnen van chardonnay en pinot noir. Het zijn bijzonder geslaagde Nederlandse wijnen. In de wijngaard staan ook een aantal stokken van de druiven monarch en souvignier gris. Zogenaamde hybride druiven, ontwikkelt om meer bestand te zijn tegen onder andere schimmelziektes. Eigenaar en wijnmaker Ralph Huydts van Wijngaard Raarberg en Luc Giezenaar runnen samen De Wijnpraktijk, een wijnzaak in hartje Maastricht. Daar vindt ook de vinificatie van de mousserende wijnen door Ralph plaats.

Een 'jonge' wijnmaker

Luc heeft met wijn maken geëxperimenteerd. Zijn eerst echte wijn maakt hij van de oogst in september 2020. Van monarch, souvignier gris en pinot noir besluit hij een zogenaamde stille wijn te maken en wel een rosé. De opbrengst is één vat, in totaal 460 flessen. Het oog wil ook wat vindt Luc en de flesvorm en het label zijn origineel. We vinden het prachtig!

De ‘jonge’ wijnmaker heeft ervaring opgedaan bij Raarberg uiteraard en bij Domein Pietershof. Diverse ontmoetingen met -vooral- natuurlijk werkende wijnmakers (Lagerder, Foradori, Breton etc) heeft Luc doen inzien dat je zo grote wijnen kunt maken. Hoewel deze rosé geen natuurwijn is grijpt Luc zo weinig mogelijk in bij het wijn maak proces. We zijn nieuwsgierig naar de toekomstige oogsten!

Wijnen

Image