Biodynamisch

In het noorden van Italië bezit de familie Fidora van oost naar west wijngaarden. Ze maken wijn sinds 1930. In 1974 besloot Guido Fidora om biologisch te gaan werken. Op dat moment een bijzondere stap. De drang van de familie om het ‘natuurlijke’ te omarmen is groot. In 2017 besluiten ze de wijngaarden biodynamisch te bewerken, houden ze dieren en verbouwen graan. Ze maken de biodynamische preparaten zelf.

Domini del Leone 

De leeuw op het etiket van Domini del Leone is het symbool van Venetië en de omliggende streek. De 4 domeinen liggen bij de zee en verder het binnenland in. Tenuta Civranetta ligt vlak bij de kust, waar de witte en mousserende wijnen worden gemaakt. De meest westelijke wijngaarden liggen in Valpolicella, ten oosten van het Gardameer. De rode wijnen komen hier vandaan. We zijn heel blij Ripasso en Amarone in ons assortiment te hebben!

Alle wijnen komen van eigen wijngaarden en zijn biologisch en vegan gecertificeerd. Ze volgen de strenge biologische regels van de Verenigde Staten en hebben daarom laag sulfiet. In veel gevallen is de gisting met druifeigen gisten.

Wijnen

Image